miercuri, 14 aprilie 2010

Minestra de bobici



Ingrediente:

doi stiuleti de porumb (putin mai copti nu verzi verzi)
1 kg de fasole boabe proaspata sau 250 gr de fasole boabe uscata
telina, morcov, ceapa, usturoi
cartofi
sare
costite afumate
patrunjel

Se pun la prajit costitele.
Se scot pe o farfurie.
Se taie marunt ceapa, usturoiul, telina si morcovul si se calesc in grasimea lasata de costite, se adauga fasolea fiarta in prealabil (pentru fasolea uscata), cartofii intregi dar curatati si boabele de porumb.
Se adauga apa cit sa acopere bine de tot si se lasa sa fiarba cam o ora dupa care se adauga si costitele care erau deja un pic prajite si le lasam sa fiarba pina cind se fierb si boabele de porumb.
Se scot apoi cartofii si se farama cu furculita ,repunandu-i in vasul cu restul ingredientelor.
Se serveste simpla sau cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu