duminică, 4 aprilie 2010

Miel la cuptor




















Ingrediente:

-carne de miel
-grasime
-vin(facultativ)
-usturoi
-sare

Mod de preparare:

Partea cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate .
Carnea neudata se parleste la flacara ca sa se arda bine firele de par.
Pulpa se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei peste care se adauga grasimea, pentru a nu ramane mult loc liber in jur . Tava se introduce in cuptorul incins, unde se lasa circa 20 de minute, pana cand se rumeneste putin; se presara apoi cu putina sare fina si in cratita se adauga 1 ceasca apa (ca sa nu se arda sosul). 
Daca mielul e noatin sau e mai mare se poate adauga mult mai multa apa ca sa si fiarba putin.
Din cand in cand carnea se intorce, ca sa se rumenesca uniform, stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava ,in care se pot adauga si 3-5 linguri cu vin alb si apa atat cat este necesar pentru ca sa nu se arda.
Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se acopera pentru ca sa ramana mai suculenta. 
Se frige circa 1 1/2 ora la foc mic-potrivit.
Cand este gata, se pun in sos 2-3 catei de usturoi, taiati felii si cu acest sos se stropeste friptura, astfel usturoiul aromeaza intens.
Noi servim mielul cu salata verde(laptuca) cu ceapa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu