marți, 13 aprilie 2010

Miel cu iaurt la cuptor




Ingrediente:

2 kg pulpa miel
4 catei usturoi, taiati in sferturi
2 lingurite boia dulce
2 lingurite chimen macinat
2 lingurite coaja rasa de lamaie
2 cani (350 ml) iaurt
1 lingurita curcuma macinata (ghimbir)
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita piper negru macinat
1/2 lingurita cardamon(gasiti de cumparat in hipermarket)
1/2 lingurita sofran

Folosind cutitul, faceti taieturi adanci in pulpa de miel, si presati in ele usturoiul.
Amestecati condimentele, sofranul, coaja rasa de lamaie si iaurtul intr-un castron, amestecati bine. Cu acest amestec ungeti bine pulpa de miel, puneti-o intr-un vas acoperit si lasati-o peste noapte in frigider, la rece.

Puneti pulpa de miel pe grilajul unei tavi adanci, turnati in tava suficienta apa pentru a acoperi baza (eu folosesc tava de la cuptor in care torn apa, iar cu un nivel mai sus pun grilajul cuptorului cu pulpa de miel). Coaceti mielul in cuptor la foc moderat pt aprox 1 1/2 ora sau pana cand se formeaza o crusta maronie si carnea este frageda.
Scoateti carnea din cuptor, acoperiti-o cu folie de aluminiu, lasati sa se odihneasca 30 min inainte sa o taiati.

Serviti cu rosii gatite pe grill sau legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu