luni, 19 aprilie 2010
Kung Pao Chicken
Ingrediente:
1 piept pui fara oase si piele tocat cuburi
2 linguri de sos de soia
1 lingura amidon de porumb
2 lingurite ulei de susan
3 bucati de ceapa verde (tocate)
3 catei de usturoi (tocat)
0.5 ingurita de fulgi de ardei rosu zdrobit
0.5 lingurita praf de ghimbir
2 linguri de oţet de vin de orez(sau vin alb pentru cine nu are)
2 linguriţe de zahăr(de preferat brun)
1 / 3 ceasca arahide prăjite
Mod de preparare:
1.Pentru marinată:
Combinati 1 lingură de vin, 1 lingura sos de soia, 1 lingura de ulei si 1 lingura amidon de porumb/combinat cu apă şi se amestecă împreună.
Puneti bucatile de pui intr-un vas de sticlă sau castron şi adaugati marinata.
Acoperiti vasul şi il puneti în frigider pentru aproximativ 30 de minute.
2. Pentru sos:
Într-un castron mic se combina 1 lingură de vin, 1 lingura sos de soia, 1 lingura ulei, 1 lingura amidon de porumb / amestec de apă, pastă de chili, oţet şi zahăr.
Se amestecă şi se adaugă ceapa verde, usturoi, arahide.
Într-o tigaie medie la foc mic, se aseaza toate ingredientele si se lasa sa se amestece aromele .
3 Între timp, îndepărtaţi puiul din marinată puneti-l la calit într-o tigaie mare, până când carnea este de culoare albă .
Când sosul este aromat, se adaugă puiul calit cateva minute şi le lasati sa fiarba împreună până sosul se ingroasa.
La aceasta reteta se foloseste tigaia speciala wok.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu