miercuri, 14 aprilie 2010

Kofta tajine


Ingrediente:

500 gr carne tocata de vita sau oaie
o ceapa potrivita tocata marunt
2 catei usturoi
citeva fire de coriandru verde
1 lingurita cumin
1/2 lingurita coriandru
1/2 lingurita ardei iute uscat
sare si piper
ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda.
Le prajim in ulei pina se rumenesc si le scoatem pe un servet de hirtie sa absoarba uleiul.
Separat facem un sos din o ceapa,usturoi,2 rosii tocate cubulete si 1 sau doua linguri pasta de tomate,plus cumin ,coriandru di un virf de cutit de scortisoara,sare piper si putina supa.
Fierbem sosul in citeva clocote apoi adaugam kofta si lasam totul la foc mic pentru 40 de minute.
Secretul acestui tajine este sa fie preparat la foc mic,in acest fel aromele se combina si carnea este foarte frageda.
Se serveste cu orez basmati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu