marți, 13 aprilie 2010
Humus
Ingrediente:
2 cesti boabe de naut uscate
1/2 ceasca de tahini (pasta de susan)
coriandru,
pudra de cayenne,(boia ardei iute)
4-6 catei de usturoi,
ceapa verde,
un ardei iute proaspat (la cine place picant),
ulei de masline (vreo 2 -3 linguri),
sare, piper.
Mod de preparare:
Se spala nautul si se lasa la inmuiat peste noapte.
A doua zi se clateste din nou si se fierbe intr-o oala destul de mare cu cel putin o palma de apa mai mult decat nivelul nautului.
Se fierbe pana boaba de naut este moale (depinde de foc cam 60 de min). Se curata spuma alba de deasupra.
Se raceste (poate fi lasat in lichid pentru a doua zi).
Intr-un blender electric se piureaza nautul, adaugati apa in care e fiert pana la consistenta de piure de cartofi (ca o pasta mai groasa).
Se adauga tahini, si restul ingredientelor se taie fin (unde e cazul)si se adauga dupa gust.
Se serveste la temperatura camerei, pe paine in special lipie.
E foarte sanatos. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu