marți, 13 aprilie 2010
Corn cu unt
Ingrediente:
1 pahar lapte
1/2 cană ceai ulei
1 ou (albuşul pentru interior, gălbenuşul pentru exterior)
20 gr drojdie (1 lingură drojdie uscată)sau proaspata
2 linguriţe sare
2 linguriţe zahăr pudră
făină cât cuprinde (cam 3,5 pahare)
75 gr unt (înmuiat la temperatura camerei)
100 gr telemea
Mod de preparare:
Dizolvaţi drojdia cu puţină apă călduţă.
Se prepară un aluat moale, care să nu se lipească din lapte călduţ, ulei, sare, zahăr pudră, albuşul unui ou şi făină.
Se împarte în 8 bucăţi egale fără a aştepta să crească.
Acestea se întind fiecare de mărimea unei farfurii după care sunt unse cu un strat subţire de unt şi aşezate una peste alta.
La final se iau iar la mână şi se mai întind încă o dată până ce ajung la un diametru de aproximativ 60-70 cm fără a presa şi strivi foaia foarte tare însă.
Odată finalizată această etapă foile rezultate se taie făşii, se pune brânză şi se rulează.
Se lasă să dospească pentru aproximativ 30-40 minute după care se ung cu gălbenuş de ou şi se dau la cuptorul încins în prealabil până ce se rumenesc în partea superioară.
Pofta buna.
sursa: bucataria lui serdal
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu