marți, 13 aprilie 2010
Ciorba de vacuta
Ingrediente:
-500 gr rasol de vita
-1 morcov
-1 ceapa
-1 pastarnac sau patrunjel radacina
-i foaie dafin
-frunze de patrunjel,telina si leustean
-3 rosii proaspete sau in bulion(sau din lada frigorifica)
-1 ardei gras/capia(facultativ)
-bors(zeama de varza)-facultativ
-paste fainoase
-sare
Mod de preparare:
Se pune rasolul putin in apa rece pana iese sangele din el,se pune la fiert cu un praf de sare,se spumuieste si cand este jumatate fiert se adauga legumele date pe razatoare(eu pastarnacul il pun intreg si il scot la final),rosiile tocate marunt si foaia de dafin.
Cand este gata se adauga pastele ,se potriveste de sare si acreala si se serveste cu frunze de vedeata tocate marunt in farfurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu