miercuri, 3 februarie 2010
Fasole batuta
Ingrediente:
-fasole uscata
-ulei
-usturoi
-sare
-1 ceapa
-1 morcov
-1 ardei(gras sau capia)
-1 pastarnac,1 telina(facultativ)
Se pune la fiert fasolea(la 1 farfurie fasole nefiarta rezulta 3 farfurii fasole fiarta)in apa.
Se arunca prima apa in care a fiert fasolea(se poate repeta de cate ori se vrea)si se pune iarasi la fiert cu alta apa (calda ),ceapa intreaga,ardei morcov,telina si pastarnacul.
Cand incepe sa fiarba se pune un praf de sare si se lasa la fiert pana se inmoaie toate ingredientele.
Se scot legumele.Se poate folosi morcovul in fasolea data prin robot.
Fasolea se da prin robot sau masina de tocat,se amesteca cu putina zeama in care a fiert,putin ulei,1-2 catei usturoi zdrobiti si se potriveste de sare.
Prajeala:
-2-3 cepe tocate julienne
-1 catel usturoi
-putina pasta tomate dulce
-ulei
Se freaca ceapa si usturoiul (tocate) cu sare(nu prea multa sa nu iese prea sarata)si se pune intr-un vas(de preferinta tuci sau teflon)la foc mic amestecandu-se din cand in cand sa nu se arda.
Cand prinde putina culoare se adauga cate putina apa pana se inmoaie.
Se adauga uleiul si la sfarsit pasta.
Se adauga peste fasolea rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu