sâmbătă, 20 februarie 2010
Ciorba de burta
Ingrediente:
-1 kg burta vita
-os de vita sau porc
-2 morcovi,2 cepe,1 telina radacina(facultativ)
-200 gr smantana
-3 linguri otet
-4 galbenusuri ou
-sare,piper macinat,2 foi dafin,delicat
-2 catei usturoi zdrobiti
-5-6 linguri ulei
Mod de preparare:
Se pune burta intreaga la fiert cu osul, ceapa,morcovul,telina.
Se lasa sa fiarba pana se inmoaie burta si se da carnea jos de pe os.
Se lasa cca 1 ora la fiert.
Se pregateste smantana cu galbenusurile,usturoiul si otetul,dar inainte de a le adauga peste ciorba se toarna o cana cu apa rece in oala care fierbe ca sa nu se taie ciorba.
Se pune un polonic de ciorba in castronul unde am amestecat smanatana cu restul ingredientelor si se toarna in ciorba.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu