Ingrediente:
-sunculita cu sorici proaspata de porc
-sare,usturoi,boia dulce
Mod de preparare:
Se pune sunculita timp de o saptamana, in saramura facuta din sare si usturoi pisat.
Aceasta se intoarce in fiecare zi de pe o parte pe alta.
Se scoate din saramura si se sterge de ce e mare pe ea si apoi se da la scurs pentru o zi.
Se pune la fum.
Dupa ce se afuma,se spala,se sterge cu un servet si se pudreaza cu boia de ardei dulce.
Se poate consuma in aceasta stare sau se poate da la aburi.
Procedeul este foarte simplu.
Dupa ce se afuma,nu se pudreaza cu boia ci se aseaza intr-o strecuratoare din inox deasupra unei cratite in care adauga apa cat sa nu ajunga la bucatile de sunca si se lasa sa fiarba acoperita cca 30 minute.
Se poate aplica orice alt procedeu ,fara strecuratoare, cu conditia sa fie"aburita",nu fiarta.
Aceasta se intoarce in fiecare zi de pe o parte pe alta.
Se scoate din saramura si se sterge de ce e mare pe ea si apoi se da la scurs pentru o zi.
Se pune la fum.
Dupa ce se afuma,se spala,se sterge cu un servet si se pudreaza cu boia de ardei dulce.
Se poate consuma in aceasta stare sau se poate da la aburi.
Procedeul este foarte simplu.
Dupa ce se afuma,nu se pudreaza cu boia ci se aseaza intr-o strecuratoare din inox deasupra unei cratite in care adauga apa cat sa nu ajunga la bucatile de sunca si se lasa sa fiarba acoperita cca 30 minute.
Se poate aplica orice alt procedeu ,fara strecuratoare, cu conditia sa fie"aburita",nu fiarta.
Se pastreaza la rece.
Pofta mare.
Pofta mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu