luni, 14 decembrie 2009
Placinta cu lapte (Galatopita)
Ingrediente:
-9 foi de placinta
Umplutura
-1 si 3/4 litri lapte
-350gr zahăr
-100 de grame de unt/margarina
-coaja de lămâie rasă
-350 gr griş
-5 oua mari
-esenta vanilie
Incalziti cuptorul la 180C.
Se pun intr-o tava unsa cu unt/margarina 3 foi de placinte unse si ele in prealabil cu unt.
Se repeta si cu celelate in serii de cate 3.
Se lasa sa atarne peste marginile tavii.
Se preasara peste foi scortisoara si zahar vanilat,coaja lamaie.
Într-o oală mare, se adaugă laptele,zahărul, grişul, coaja de lamaie si esenta de vanilie şi amestecati pana cand crema devine groasa.
Odată ingrosata, se lasa sa se răcească timp de 5 minute.
Se pun ouale batute peste compozitia aproape racita.
Se toarnă în tava pregatita .
Se aduna marginile de pe tava inauntrul placintei.
Se toarna deasupra placintei scortisoara si zahar.
Se baga la cuptor pentru cca 40 minute.
Intr-o cratita se pune apă,zahar, coaja de lamaie, cuişoare şi baton scorţişoară şi se pune pe foc.
Fierbeti la foc mic timp de 5 minute.
Cand placinta este gata se scoate coaja de lamaie, scortisoara si cuisoarele si se toarna siropul cu o lingura, asigurându-vă că acesta va uda intreaga suprafata.
Sirop
-1 pahar de zahăr
-1 si 1/2 pahar apă
-5 catei
-1 scortisoara
-1 coaja de lamaie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu