Ingrediente:
-sunca data cu un praf de sare
-muschi trecuti putin prin afumatoare sau macar sarati si pusi la scurs 1-2 zile
-carnati trecuti prin afumatoare.
-carnati trecuti prin afumatoare.
-1 l apa
Mod de preparare:
Se pune sunca taiata bucati mai mici la topit cu jumatate din cantitatea de apa.
Cand acestea au lasat suficienta grasime(cat sa se vada ca s-au crocantit bucatile de sunca) ,luam o strecuratoare pe care o asezam deasupra unui castron( in care sa se scurga restul de untura), scoatem jumarile rezultate cu o paleta si le lasam sa se raceasca.
Adaugam bucatile de muschi si carnatii taiati ca in imagini.
Ii prajim la foc mai mic destul de mult timp(cca 1 ora).
Daca ni se pare ca untura clocoteste prea tare adaugam cate putin din cantitatea de apa ramasa .
De fapt garnita este o combinatie intre fierbere-prajire a carnii.
Bucatile trebuie sa fie moi si suculente .
Se pot testa,dar cu grija pentru ca mirosul amestecat cu gustatul duc la senzatii de rau .
Cand bucatile de carne si carnatii s-au fiert si s-au prajit bine, scoatem bucatile intr-o garnita si adaugam putin mai tarziu untura putin racita peste.
Carnea in garnita/borcan trebuie sa fie acoperita foarte bine cu untura.Untura va mai scadea pana la racirea completa,insa trebuie adaugata pana la umplerea garnitei.
Carnea se poate consuma si dupa 1 an,daca este bine preparata.
Secretul preparatului:carnea trebuie sa fie destul de sarata(cantitatea normala),bine fiarta/prajita,acoperita cu untura in totalitate.
Pofta mare.
Cand acestea au lasat suficienta grasime(cat sa se vada ca s-au crocantit bucatile de sunca) ,luam o strecuratoare pe care o asezam deasupra unui castron( in care sa se scurga restul de untura), scoatem jumarile rezultate cu o paleta si le lasam sa se raceasca.
Adaugam bucatile de muschi si carnatii taiati ca in imagini.
Ii prajim la foc mai mic destul de mult timp(cca 1 ora).
Daca ni se pare ca untura clocoteste prea tare adaugam cate putin din cantitatea de apa ramasa .
De fapt garnita este o combinatie intre fierbere-prajire a carnii.
Bucatile trebuie sa fie moi si suculente .
Se pot testa,dar cu grija pentru ca mirosul amestecat cu gustatul duc la senzatii de rau .
Cand bucatile de carne si carnatii s-au fiert si s-au prajit bine, scoatem bucatile intr-o garnita si adaugam putin mai tarziu untura putin racita peste.
Carnea in garnita/borcan trebuie sa fie acoperita foarte bine cu untura.Untura va mai scadea pana la racirea completa,insa trebuie adaugata pana la umplerea garnitei.
Carnea se poate consuma si dupa 1 an,daca este bine preparata.
Secretul preparatului:carnea trebuie sa fie destul de sarata(cantitatea normala),bine fiarta/prajita,acoperita cu untura in totalitate.
Pofta mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu