sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Tort diplomat


Facem mai intai un blat(pandispan)sau folosim piscoturi. Daca va hotarati sa faceti blatul acasa aveti nevoie de:
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de faina


Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile. Amestecam faina in compozitie, dar cu o lingura prin miscari de sus in jos.
Ungem o tava de tort cu unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in tava si dam la copt pentru cca 20 de minute. Verificam cu scobitoarea daca e copt.

Crema:
- 500 ml frisca
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 3 pliculete zahar vanilat
- 2 plicuri gelatina
- 250 ml lapte
- o mana de stafide si fructele dintr-un compot de ananas(sau ce fructe va plac)


Frecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam laptele putin cate putin pana il incorporam pe tot. Fierbem compozitia pe bain-marie pana se ingroasa ca o ciulama.

Preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic, o lasam sa se raceasca si o adaugam in "ciulama".

Batem frisca. Separat batem albusurile. Incorporam albusurile in frisca, apoi adaugam putin cate putin compozitia fiarta pe bain-marie. Adaugam si fructele.

Taiem blatul in 2,pe lungime. Luam unul din blaturi, il punem inapoi in tava de tort (cu pereti detasabili), il insiropam cu sucul de la compotul de ananas, turnam crema si lasam la rece jumatate de ora, sa se inchege putin. Apoi punem deasupra cel de-al doilea blat si dam la rece pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.

Decoram cu fructe, frisca, ciocolata sau cum va place mai mult. Acesta este decorat cu portocale,kiwi , cirese si frisca si o parte colorata- in portocaliu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu