Ingrediente:
250 ml cafea filtru
70 gr cacao
650 gr zahar
300 gr nuca macinata
450 gr unt
2 linguri pesmet
Blat:
Cafeaua preparata la filtru amestecata cu 400 gr zahar si cacaoa se fierb la foc mic pana se ingroasa ca o smantana,se adauga 250 gr unt si se amesteca pana se topeste.Se lasa sa se raceasca.
Separat se freaca 12 galbenusuri cu 250 gr zahar,aproape jumatate din compozitia fiarta ,pesmetul si nuca.
La final se amesteca cu cele 12 albusuri deja batute spuma.Se tapeteaza forma(pt tort) si se coace cca 25 minute la foc potrivit.
Crema:
In restul de crema ramasa de la blat se adauga 200 gr unt si 1-2 linguri cacao care se incorporeaza pe foc.
Se taie blatul in 2 si se pune crema intre si deasupra.Se da la rece.
250 ml cafea filtru
70 gr cacao
650 gr zahar
300 gr nuca macinata
450 gr unt
2 linguri pesmet
Blat:
Cafeaua preparata la filtru amestecata cu 400 gr zahar si cacaoa se fierb la foc mic pana se ingroasa ca o smantana,se adauga 250 gr unt si se amesteca pana se topeste.Se lasa sa se raceasca.
Separat se freaca 12 galbenusuri cu 250 gr zahar,aproape jumatate din compozitia fiarta ,pesmetul si nuca.
La final se amesteca cu cele 12 albusuri deja batute spuma.Se tapeteaza forma(pt tort) si se coace cca 25 minute la foc potrivit.
Crema:
In restul de crema ramasa de la blat se adauga 200 gr unt si 1-2 linguri cacao care se incorporeaza pe foc.
Se taie blatul in 2 si se pune crema intre si deasupra.Se da la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu