Ingrediente:
1 bucata de piept de pui,
1 morcov,
1/2 ardei rosu,
1 ceapa,
4 catei de usturoi,
1/2 lingurita de ghimbir ras,
1 compot de ananas,
3 linguri de sos dulce acrisor,
sare, piper,
ulei de porumb.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se condimenteaza si se da la frigider o ora.
Intre timp curatam morcovul, usturoiul, ceapa, ghimbirul.
Ceapa se taie solzisori subtiri, morcovul, ghimbirul si cateii de usturoi se dau pe razatoarea mica.
Ardeiul se taie jullienne.
Ananasul se taie bucatele mici.
Pieptul de pui il taiem feliute subtiri si il prajim intr-o lingura, doua de ulei de porumb.
Ceapa se caleste putin in ulei, dupa care adaugam morcovul ras, ghimbirul, usturoiul, ardeiul rosu.
Le lasam la foc cateva minute acoperite cu un capac si mestecam sa nu se prinda.
Dupa ce s-au inmuiat putin legumele, adaugam 3 linguri de sos dulce acrisor, ananasul dupa gust si aproape tot sucul de la el.
Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana ce sucul scade aproape tot.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
Se adauga bucatelele de piept de pui.
Intre timp curatam morcovul, usturoiul, ceapa, ghimbirul.
Ceapa se taie solzisori subtiri, morcovul, ghimbirul si cateii de usturoi se dau pe razatoarea mica.
Ardeiul se taie jullienne.
Ananasul se taie bucatele mici.
Pieptul de pui il taiem feliute subtiri si il prajim intr-o lingura, doua de ulei de porumb.
Ceapa se caleste putin in ulei, dupa care adaugam morcovul ras, ghimbirul, usturoiul, ardeiul rosu.
Le lasam la foc cateva minute acoperite cu un capac si mestecam sa nu se prinda.
Dupa ce s-au inmuiat putin legumele, adaugam 3 linguri de sos dulce acrisor, ananasul dupa gust si aproape tot sucul de la el.
Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana ce sucul scade aproape tot.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
Se adauga bucatelele de piept de pui.
buna seara.e super reteta .e incercata chiar de mine.pofta buna!!bruni-my
RăspundețiȘtergere