sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Inghetata greceasca

Ingrediente:

-360 ml frisca grasa
-150 gr zahar,
-125 gr alune prajite
-3 oua mari ,
-2-3 linguri de apa.

Mod de preparare:

Se separa albusurile si se bat spuma tare cu un varf de cutit de sare.
 Galbenusurile se bat cu 50 gr zahar sa devina o masa cremoasa si se adauga intr-o unda subtire 360 ml. frisca batand in continuu ~ 15 min. pana se ingroasa si se mareste in volum de 2 ori compozitia.
Se topesc 100 gr zahar  in 2 - 3 linguri de apa pana devine de culoare maronie si se adauga alunele. 
Amestecati pana se caramelizeaza alunele nu mai mult de 10 secunde.
 Alunele se intind pe un platou sau o placa pe care o puteti indoi putin ca sa desprindeti alunele de ea. 
Dupa ce s-a intarit caramelul si se strivesc in blender, se adauga la galbenusul cu frisca.
 Albusul batut in spuma tare se adauga in compozitia de galbenusuri cu frisca si se amesteca cu atentie incet cu mana nu cu mixerul, pana se incorporeaza, atentie sa nu striviti aerul din albus.
 Se da la congelator pentru 40 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu