sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Biryani cu pui

Ingrediente:
75 ml ulei se masline
1 ceapa mica
1 frunza dafin
1 varf cutit scortisoara
8 boabe cardamom
6 cuisoare
1 catel usturoi
500 g carne macra de pui
0 lingurita de:- ghimbir- cardamom- turmenic- marar- coriandru- usturoi- sare- boia iutetoate pisate, pudra
150 ml iaurt
400 ml apa( supa de legume sau de pui)

Pentru orez :500 g orez ( basmati este mai bun)
600 ml apa
2 lingurite sare
1 frunza dafin
6 boabe cardamom
1 varf cutit scortisoara
1 lingurita cumin negru
Pentru ornat:
1 ceapa
coriandru verde( patrunjel)
1 varf cutit sofran sau turmenic
zeama de la 1/2 lamaie
1 ardei iute 1/2 gogosar ( ardei rosu)

Mod de preparare:
Ceapa curatata si taiata solzisori si usturoiul presat se calesc in putin ulei pina se inabusa bine.Se adauga foaia de dafin, scortisoara, cardamomul si cuisoarele si se prajesc 1 minut.Se adauga condimentele pisate(pudra) peste ceapa apoi adaugam iaurtul si carnea taiata cubulete si ameastecam bine.Adaugam apa sau supa si lasam sa fiarba bine la foc mic cam 50 minute pina se ingroasa sosul.Intre timp preparam orezul. Orezul spalat bine in mai multe ape il punem intr-o cratita cu cele 5 condimente mai sus enumerate.Acoperim cu apa de trei degete peste orez si lasam sa fiarba la foc mic , acoperit.Pentru ornat curatam ceapa , o taiem solzisori si o calim in ulei.Ardeiul iute il taiem feliute .Intr-um vas termorezistent uns cu putin unt punem 1/2 din orez , carnea impreuna cu jumatate din sos , iar orez si ce a ramas din sos punem deasupra. Peste orezul de sus punem ardeiul iute taiat, partunjelul verde, ceapa prajita si sofranul sau turmenicul muiat in putina apa si gogosarul.Turnam zeama de lamaie si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-40 de minute. !!!Pofta mare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu