duminică, 18 decembrie 2011

Pastrama de porc

Ingrediente:
-20 muschiuleti de porc 
-1-1,5 capatana usturoi
-5 linguri sare
-2-2.5 l apa

Preparare:

Se prepara o saramura din apa ,sare si usturoi pisat.
Saramura nu trebuie sa fie foarte sarata.
Se foloseste sare de sac.
Se aseaza intr-un vas cele  bucatile unse deja cu usturoi si sare.
Se adauga saramura peste bucati ,se pune o greutate peste ele sa nu se ridice si se mai intorc de pe o parte pe alta din cand in cand.
 Se lasa 48 ore la macerat.Se scot si se lasa sa se scurga pana a doua zi.
Dupa ce s-au scurs se pot da la fum.
Cantitatile nu sunt batute in cuie.
Pastrama se poate servi cruda sau prajita.

Sarmale cu soia si ciuperci

Ingrediente:

-150 gr soia granule
-5-6 linguri orez
-2 cepe mari,1 morcov
-300 gr ciuperci proaspete(eu am folosit un borcan de zacusca de ciuperci)
-sare,piper,cimbru,foaie dafin
-pasta rosii/bulion/tocana legume
-varza acra

Preparare:

Se calesc legumele .Se adauga ciupercile,se lasa sa se inmoaie .
Se fierbe soia cu orezul in apa cu un praf de sare atat cat sa le acopere.Se lasa sa scada apa de tot.
Se adauga peste amestecul de soia legumele deja calite.
Se amesteca ,se pun condimentele si se incarca foile de varza.
Se pun intr-o cratita,se acopera cu apa si cu pasta de rosii si se pun la fiert.